image
 |  2 21 Жовтня 2019 | 18:39

Повідомили, коли реставрують вежу Чарторийських і монастир єзуїтів з підвалами

Луцьк отримав необхідні дозволи від Державної архітектурно-будівельної інспекції України та Міністерства культури України для реставраційних робіт з відновлення вежі Чарторийських і монастиря єзуїтів із підвалами.

Розширене засідання робочої групи з реалізації проєкту «Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Любліна і Луцька» відбулося 21 жовтня, – повідомляє ІА "Волинські новини".

Перший заступник Луцького міського голови, керівник робочої групи Григорій Недопад наголосив, що проєкт дуже важливий для Луцька. Він повідомив, що вже отримано дозвіл на початок будівельних робіт із відновлення вежі та підвалів у Луцьку. Зокрема, йдеться про заключення від Міністерства культури.

Також Григорій Недопад зазначив, що міська рада передбачить кошти на наступний бюджетний рік, «аби відкрили проєкт із нової сторони».

«Ми вже маємо підрядника, який виграв тендер і може розпочати роботи», – сказав перший заступник.

Менеджер проєкту Олег Парфенюк розповів, що шлях до реалізації програми був непростим і на певних етапах команда проєкту неодноразово заходила в глухий кут, зокрема під час отримання дозвільних документів.

«Ми все таки спромоглися зробити таку проєктно-кошторисну документацію, яка з юридичної точки зору та з огляду на відповідність грантовому договору влаштувала і контролюючі органи, і нас. Весь цей процес тривав більше року», – сказав Олег Парфенюк.

Він додав, що вже отримані необхідні для початку реставраційних робіт дозволи від Державної архітектурно-будівельної інспекції України та Міністерства культури України.

«Це останні докумети, які нам були необхідні для того, аби розпочати роботи», – вказав менеджер проєкту.

За його словами, влітку було отримано перший транш згідно з грантовим договором, а в бюджеті міста виділено необхідні кошти для співфінансування. Уже відбулися конкурсні торги, визначено підрядника, заключені договори на технічний нагляд, авторський нагляд. Лишилось обговорити деталі щодо визначення дати та інші організаційні питання, зокрема й стосовно археологічного нагляду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волиняни показали нікчемний ремонт у місті (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити