image
 |  0 13 Травня 2020 | 17:03

Повідомили? коли запрацює громадський транспорт в Україні

Уряд планує відновлювати роботу транспорту в Україні на третьому етапі послаблення карантинних заходів.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час виступу на годині запитань до уряду у Верховній Раді України 13 травня, - повідомляє Укрінформ.

"Лише на третьому етапі ми зможемо дозволити собі запроваджувати, при певних правилах, при певних дотриманнях санітарної, гігієнічної, епідеміологічної дисципліни, відновлення роботи приміського транспорту, далі - міського, далі - метро. Зараз це однозначно призведе до спалаху, який поверне Україну назад до початку карантину", - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що робота метро та міжміських або приміських перевезень сприятиме швидкому поширенню COVID-19 та не дозволить локалізувати спалахи хвороби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без громадського транспорту запустити економіку міста не вдасться, - депутат Луцькради

Нагадаю, що уряд з 12 березня запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Зокрема було зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення. З 28 березня Україна повністю закрила кордон для регулярного сполучення, в тому числі і для авіасполучення.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити