image
 |  148 15 Грудня 2023 | 20:43

Повідомили можливу причину підриву гранати у сільраді на Закарпатті

Депутат Керецьківської сільради на Закарпатті Сергій Батрин міг підірвати гранати під час сесії територіальної громади через конфлікт із колегами з приводу надбавки й премії для голови Керецьківської ТГ Михайла Мушки.

Про це повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

8 грудня Батрин записав відео, в якому заявив, що в бюджеті-2024 села Керецьки закладено 100 тисяч на директора комунального підприємства Івана Кондора і що голова сільради хоче "собі щось мати". Він заявив, що в людей немає води, а не в "Кондора і Мушки".

Батрин також анонсував, що незабаром усі "будуть здивовані відповідями, чому, хто, як кришує безсмертного нашого Мушку".

15 грудня після вибуху в сільраді журналіст Глагола написав, що в ході проведення сесії Керецьківської тергромади йшло дискусійне обговорення щодо призначення та визначення умов оплати праці голови Керецьківської ТГ на 2024 рік.

Пряма мова Глаголи: "За кілька хвилин до вибуху депутат Сергій Батрин сварився із колегами, що не можна під час війни виділяти сільському голові надбавку у 50% та щомісячну премію у 100% від окладу. Скоріш за все, саме це питання викликало обурення Батрина, оскільки у попередньому голосуванні він відмовився визнавати роботу голови сільради задовільною.

Проте його претензії та аргументи на колег не подіяли – тоді він просто вийшов та повернувся вже з гранатами і втрутився в дискусію зі словами "Можна я скажу?" і, діставши з кишені куртки три предмети, кинув їх на підлогу, внаслідок чого пролунали три вибухи".

За даними прокуратури, 15 грудня близько 12:00 на сесії сільради обговорювали питання прийняття бюджету на 2024 рік. Під час засідання до зали увійшов один із депутатів та підірвав три гранати. Усіх 26 потерпілих госпіталізували, 7 – у важкому стані. Підривник також перебуває у реанімації.

За даними Глаголи, Батрин на сесії вимагав звіту про бюджет 2023 року перед ухваленням бюджету на 2024 рік.

Також за кілька хвилин до вибуху депутат сварився з колегами, що не можна під час війни виділяти сільському голові надбавку 50% та щомісячну премію 100% від окладу.

У якийсь момент Батрин вийшов із зали і повернувся через 2 хвилини 40 секунд. За даними ЗМІ, разом із Батриним вийшов ще один депутат, який до зали не повернувся.

Глагола додає, що в Батрина був конфлікт із головою ОТГ. Депутати навіть порушували питання щодо дострокового припинення повноважень голови Керецьківської ТГ Михайла Мушки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат підірвав гранати на сесії сільради: багато поранених (ФОТО 18+)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити