image
 |  5 2 Жовтня 2023 | 19:44

Повідомили причину загибелі риби у річці на Волині

У ставку, що в районі Кічкарівки, не виявили небезпечних речовин. У відділі екології Луцької міської ради інформували, що аналіз води проводила Державна екологічна інспекція області. Результат аналізу – хімічного забруднення немає.

Раніше люди, які живуть на вулиці Застав’я, неподалік руслового ставка річки Омеляник, повідомили, що у водоймі розпочався масовий мор риби, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

18 вересня відповідальні служби провели обстеження ставка. Тоді ж повідомили, що найбільш імовірною причиною мору риби є критично низький рівень кисню у воді.

Воду взяли на аналіз, аби перевірити її на вміст небезпечних речовин. Аналіз проводила обласна екологічна інспекція. Небезпечних речовин не було виявлено. Мертву рибу з води виловили.

«Жодних перевищень по жодних інгредієнтах (фосфати, нітрати) немає. Все в межах норми. Тобто єдина причина – нестача кисню, низький рівень кисню. Жодних хімічних забруднень у воді немає. Уже все прибрали. Опубліковано угоду про оплату робіт. Брали в рибінспекції човна і одна фірма-підрядник погодилася прибрати рибу. Все зробили», – прокоментувала очільниця відділу екології Луцької міської ради Оксана Лисак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині автомобіль злетів з дороги (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити