image
 |  5 2 Грудня 2018 | 12:17

Повідомили про стан українських моряків, захоплених росіянами

Російська сторона заявила, що з кожним моряком поговорили члени московської громадської наглядової комісії.

Про це пише Главком. 

Члени московської громадської наглядової комісії (ГНК) відвідали 21 українського моряка, які утримуються в Лефортовському СІЗО у Москві. Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова з посиланням на дані Уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової.

«З кожним з них розмовляли. За словами Москалькової, умови утримання українських військовополонених «відповідають міжнародним стандартам, скарг та звернень з їхнього боку немає», - йдеться у повідомленні Денісової на Facebook. 

Члени наглядової комісії також відвідали трьох українських моряків, які утримаються в медичному підрозділі «Матросской тишини». Їхнє лікування проходить нормально. Наступного тижня їх відвідає уповноважений з прав людини в місті Москва, а також Уповноважений з прав людини в РФ Москалькова, заявила Денісова. 

Український омбудсмен заявила про намір у понеділок, 3 грудня, провести перемовини з Москальковою щодо надання їй можливості відвідати захоплених моряків. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Нічийого кордону ми не порушували», - українські моряки «провини» не визнають

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити