image
 |  0 20 Травня 2022 | 21:14

Повідомили, скільки людей на Волині шукають роботу

Станом на 20 травня в обласному центрі зайнятості є 800 вакансій. На обліку з безробіття перебуває вісім тисяч людей.

Про це в ефір програми "Сьогодні.Головне" на Суспільне Волинь розповів директор обласного центру зайнятості Роман Романюк. 

З 24 лютого до обласного центру зайнятості у пошуках роботи звернулися 1 200 переселенців. Реальна кількість людей з інших регіонів, які шукають роботу на Волині, – більша, — говорить Роман Романюк. Нині на обліку в центрі зайнятості офіційно є 800 переселенців.

Для роботодавців, які беруть на роботу внутрішньо переміщених осіб, працює державна програма компенсації грошей, — говорить Роман Романюк. Зокрема, впродовж двох місяців, роботодавцю компенсують 6 500 гривень за працевлаштування людини з іншого регіону. "Уже 74-ьом підприємцям на Волині, які взяли на роботу 100 переселенців, виплатили такі компенсації", — каже директор обласного центру зайнятості.

З його слів, найбільші проблеми, які виникали у переселенців при отриманні статусу безробітного – не розірвані попередні трудові відносини. Роман Романюк каже: нині це питання врегулювали на законодавчому рівні. Внутрішньо переміщені особи можуть написати заяву на звільнення у відділеннях центрів зайнятості, їй не потрібно їхати на окуповані території, або ж території, де тривають активні бойові дії та шукати роботодавця для того, щоб звільнитися.

Що відомо

На Волині станом на 11 квітня 31 переселенець був працевлаштований. Кількість вакансій в області через війну значно зменшилася, як і рівень зарплатні, яку пропонують роботодавці.

З 9 березня Волинський обласний центр зайнятості та його філії повернулися до звичного режиму роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцькому СІЗО повінчалася пара (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити