image
 |  106 8 Грудня 2023 | 18:43

Повідомили, скільки людей померли від ковіду за місяці

З жовтня від COVID-19 померли 343 українці, зокрема двоє дітей.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санлікар України Ігор Кузін на брифінгу в медіацентрі "Україна – Укрінформ".

Він зазначив, що найбільш вразливими до вірусу залишаються люди з групи ризику, з надмірною вагою та важкими супутніми захворюваннями.

За словами Кузіна, причиною важкого перебігу COVID-19 також може бути відсутність вакцинації чи її неповний курс.

"В Україні щонайменше 12 мільйонів людей не мають другої бустерної дози, тобто, по суті, вони не мають повноцінного імунітету. Вакцинація має бути основою для профілактики здоров’я кожного українця", – сказав він.

Загалом з жовтня в Україні зареєстрували майже 80 тисяч випадків захворювання на COVID-19. У середньому протягом одного тижня госпіталізують близько 4 тисяч пацієнтів.

Також Кузін додав, що наразі ведеться об'єднаний підрахунок випадків захворювання на COVID-19, грип та ГРВІ. З початку жовтня на ці захворювання перехворіли більш ніж 1,3 мільйона українців.

"Якщо порівнювати з торішнім сезоном, то в абсолютній кількості показник вищий майже на 41%", – зазначив заступник міністра.

За його словами, на сьогодні перевищення епідеміологічного порогу зафіксували лише в Чернівецькій області. Однак всі рішення щодо реагування мають приймати на місцях.

"Це може бути запровадження локального карантину або локальні протиепідеміологічні заходи, як, наприклад, продовження шкільних канікул", – розповів головний санлікар.

Нагадаємо, вірусологиня Алла Мироненко повідомила, що через мутації "Омікрон" здебільшого вже не викликає тяжкої кисневої залежності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лучанина засудили на дев’ять років позбавлення волі за амфетамін

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити