image
 |  122 21 Квітня 2024 | 11:53

Повідомили, скільки військових літаків втратила росія за час війни проти України

За час війни проти України рф втратила щонайменше сотню своїх військових літаків.

Про це повідомляє УНІАН, пише ВолиньЮА. 

Таку оцінку оприлюднили в Міноборони Великобританії, пише Bild. Падіння російського надзвукового бомбардувальника, найімовірніше, справді, дійсно, черговий успіх України в боротьбі з російськими ВПС, йдеться в повідомленні Міноборони Британії.

"Це перший випадок, коли стратегічний бомбардувальник збито українськими системами ППО. Досить імовірно, що Росія вже втратила щонайменше 100 літаків", - наголошується в повідомленні.

Раніше ВПС РФ втратили один зі своїх надзвукових важких бомбардувальників Ту-22М3. У той час як у міністерстві оборони РФ заявили про катастрофу, яка сталася з технічних причин, українська сторона стверджує, що літак був збитий ракетою.

Українці вперше знищили російський бомбардувальник Ту-22М3, повідомив 19 квітня командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук. "Уперше зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил у взаємодії з Головним управлінням розвідки знищили дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3", - поділився він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині від мобілізації ухилявся вчитель: його судили

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити