image
 |  67 24 Жовтня 2024 | 15:36

Повідомили, у яких областях найбільше прокурорів з інвалідністю

За попередніми даними службового розслідування, у двох областях України найвищий відсоток прокурорів, які мають статус особи з інвалідністю. Як зазначається у повідомленні на сайті Офісу генерального прокурора, в ОГП триває службове розслідування щодо можливих зловживань прокурорів під час отримання груп інвалідності.

Про це пише УНІАН, інформує ВолиньUA.

Ця перевірка охоплює всі регіони, спецпрокуратури та центральний апарат. Досліджуються питання, пов’язані з набуттям прокурорами статусу особи з інвалідністю, та питання отримання пенсійних виплат за рішенням суду.

Також щодо цих фактів розслідується кримінальне провадження за ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (зокрема, це підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів; пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

"За попередніми даними службового розслідування, високий відсоток прокурорів, які мають статус особи з інвалідністю, виявлено у двох областях: Черкаській та Хмельницькій", - йдеться у повідомленні.

Так, згідно з опрацьованою на цей час інформацією, на Черкащині 60 прокурорів органів прокуратури мають статус особи з інвалідністю. Це становить 27,4% від загальної кількості працюючих там прокурорів. 59 з них отримали цей статус до повномасштабного вторгнення.

У Хмельницькій області такий статус має 61 прокурор або 29,8% від загальної кількості. 50 отримали групи інвалідності до повномасштабного вторгнення.

"У решті прокуратур та в Офісі генерального прокурора цей показник не перевищує 10%. Зокрема, у 18 прокуратурах частка прокурорів, які мають групи інвалідності, менша за 5% від загальної чисельності, ще у 11 прокуратурах - від 5 до 10%", - зазначили у прокуратурі.

У Офісі генпрокурора 22 прокурори мають статус особи з інвалідністю. Це 2,5% від загальної чисельності прокурорів, які працюють у центральному апараті.

"По кожному з цих фактів буде проведена ретельна перевірка та надана оцінка як в межах службового розслідування, так і в межах кримінального провадження", - зауважили у ОГП.

Скандал з прокурорами-інвалідами

Як повідомлялося, продовжує набирати обертів скандал з масовим встановленням інвалідності прокурорам. З'ясувалося, що в цій державній структурі працює набагато більше таких осіб, ніж в інших силових органах.

Джерела "Економічної правди" з економічного блоку уряду поділилися, що лише близько 10% одержувачів пенсії за спеціальним законом "Про прокуратуру" отримують її саме за інвалідністю. Водночас лише 19% рядових прокурорів вказали її у своїх деклараціях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перебував у розшуку 10 років: на Волині судитимуть міліціонера

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити