image
 |  2 10 Квітня 2022 | 16:44

Повідомили, якими продукти зникли з полиць рашистів

Десятки цивілізованих країн світу наклали на російську федерацію вже кілька тисяч санкцій. І якщо сьогодні росіяни жартують, що Chanel їм і так не був потрібен, то скоро вони відчують справжню суть обмежень: з полиць магазинів почне пропадати найнеобхідніше.

Про це пише 2+2

Туалетний папір

Цей товар уже зник із полиць російських магазинів. Імпортну не завозять через санкції, а для того, щоб робити свою – немає реагентів. Наприклад, найнеобхідніший реагент для відбілювання виробляє Фінляндія.

Цукор

З початку березня в росії точаться бої не зі злочинним режимом: ні, російський народ б'ється між собою за цукор. Імпортувати цукрові буряки через санкції росія більше не зможе, а експерти кажуть, що виростити свої буряки в достатній кількості вже не вийде.

Соняшникова олія

Тут та сама історія, як і цукром: держава каже, що дефіциту немає, а полиці – порожні. Росія – один із найбільших експортерів соняшникової олії у світі та заробляла на цьому 2,5 мільярда доларів на рік, які тепер до бюджету не підуть. Вже майже місяць, як російська влада заборонила експорт олії та інших товарів, проте для простих росіян олії не знаходиться.

Мило

Всі великі косметичні бренди вже пішли з росії, забравши з собою всі блага цивілізації: починаючи з прокладок, підгузків і закінчуючи звичайним милом.

Цигарки

Philip Morris, Imperial Brands, British American Tobacco та інші великі тютюнові компанії теж пішли з російського ринку, а це означає жодних більше сигарет у росії: ні звичайних, ні електронних.

Пиво

Ще один улюблений у росії продукт нині також у дефіциті. Відомі світові бренди зникли. Тільки Carlsberg та Heineken на двох тримали 40% російського ринку пива, а власного хмелю в країні майже не вирощують.

Капуста

Не тільки капуста, а й багато овочів у росії з часом стануть «золотими», оскільки більшість цих товарів – імпортні. Наприклад, та сама капуста завозиться з Туреччини і із завозом вже зараз великі проблеми.

М'ясо

Так само, як і овочі, м'ясо в росії переважно імпортне. Одні з головних імпортерів – Європейський Союз та США. Тому ціни на нього підскочили до космосу. Продуктові мережі вже контролюють кількість м'яса, яку можна купити в одні руки.

Чай та кава

Обидва продукти майже на 100% імпортуються з інших країн. Одні з основних імпортерів: Китай, Індія, Індонезія, Шрі-Ланка. Через санкції довезти товар звідти стає неможливим, а продавці чаю та кави вже панікують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині жіночка самовільно зайняла землю

Вино

Алкогольний напій, звичайно, завозиться з інших країн: Іспанія, Італія, Грузія та Франція. Виноробне обладнання, сільськогосподарська техніка, розхідні матеріали – все в основному імпортного виробництва та замістити їх у короткий термін буде неможливо.

Детальніше про продукти, що зникли з прилавків російських супермаркетів – дивіться у сюжеті прямо зараз:

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити