image
 |  0 14 Серпня 2020 | 17:24

Пояснили, чому на Волині великі черги на аналізи на COVID-19

Великі черги на здачу аналізу на виявлення COVID-19 у Волинській області пов'язані з тим, що в регіоні працює лише одна безкоштовна лабораторія.

Про це повідомила головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко.

«Дійсно у нас зросла кількість осіб, які очікують на аналізи методом ПЛР. Це пов'язано з тим, що особи, які приїжджать на Волинь чи виїжджають з території України, теж здають аналізи, щоб не бути на обсервації. Зросла кількість осіб, які контактували з хворими на коронавірус. Їх теж треба обстежити. Ми отримали велике навантаження. Вже зараз лаб центр встановлює автоматичзовану станцію для проведення аналізів на COVID-19. Так сталося, що в нашій області лише одна державна лабораторія проводить безкоштовні дослідження на коронавірус. В інших областях є не одна така лабораторія, де аналізи можна здати безкоштовно», - повідомила медик.

Також Наталія Янко додала, що з метою зниження навантаження на лабораторний центр вирішили, щоб він працював у три зміни. Для цього вже знайшли вірусолога, кількох лаборантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомо, чому у Старому місті уже декілька днів відсутнє зовнішнє освітлення

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити