image
 |  2 19 Квітня 2019 | 13:38

Пояснили, чому українці не забрали субсидію з Ощадбанку

Українці не змогли забрати близько 13% нарахованих для виплати через Ощадбанк субсидій готівкою.

Домогосподарства скаржаться, що не можуть отримати допомогу через помилки в особистих даних, які Ощадбанк отримав від управлінь соцзахисту. Йдеться про неправильно вказаний номер телефону, дату народження, прізвище, пише ubr.ua.

"Мої дані передали в Ощадбанк з помилками. Два тижні з'ясовували, що і як правити. Скаржилася на урядову лінію. 13 квітня отримала субсидію за лютий. Через тиждень обіцяють дати березневу. Мене запевнили, що дані в реєстрі виправлять і з квітня зможу отримувати все вчасно", - скаржиться одна з одержувачів субсидії в соцмережах.

Декому субсидію помилково перерахували до Пенсійного фонду, а не в Ощадбанк. Є й ті, хто не зміг записатися в електронну чергу банку.

Субсидію через Ощадбанк отримали 86%, пояснюють в банку. Виплату субсидій затримують через неточності у наданих даних одержувачів держдопомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Волиньгаз збут» на 35 % зменшив ціну газу для комерційних споживачів

Дехто скаржаться, що після монетизації субсидій почали отримувати набагато менше грошей допомоги, ніж було раніше. Крім того, багато людей взагалі не знайшли себе у списках субсидіантів.

За словами експертів, проблему з виплатами субсидій потрібно вирішити до 1 травня. Тоді почне діяти новий закон про ЖКГ. За ним на борги з оплати комуналки нараховуватимуть пеню. Крім того, в субсидіантів, які не платять за комунальні послуги, з травня можуть забрати субсидію готівкою. Їх переведуть на стару систему, коли гроші постачальникам перераховував Ощадбанк.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити