image
 |  0 13 Лютого 2019 | 10:14

Позбудемось олігархії – піднімемо економіку, – Руслан Кошулинський

Завдання нового Президента – негайно внести Антиолігархічний пакет докорінних перетворень на розгляд у ВРУ як першочерговий і невідкладний. Позбудемось олігархії – піднімемо економіку. Іншого шляху немає.

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук кандидат у Президенти України від об’єднаних сил націоналістів Руслан Кошулинський.

«Днями Світовий банк презентував звіт «Економічне зростання України: вчора, сьогодні, завтра».

Дослідники зауважують: Україна має всі необхідні активи для економічного росту. У нас є розумне, енергійне та підприємливе населення, родючі землі, значні запаси природних ресурсів, сприятливе географічне положення на перехресті доріг між Європою та Азією, промислова база з кваліфікованою робочою силою. Але й попри все це економіка України досі на дні. То що ж нас гальмує?» – йдеться в дописі.

Як пише Руслан Кошулинський, Світовий банк дає відповідь:

«За п'ять років після Майдану вжиті заходи так і не забезпечили ослаблення впливу глибоко вкорінених впливових зацікавлених груп на економіку на постійній основі. Олігархи продовжують домінувати у важливих галузях економіки. Завдяки впливу зацікавлених груп зберігаються політичні розбіжності між групами, орієнтованими на реформи, та групами, що прагнуть зберегти статус-кво. Унаслідок цього економіка України зростає мляво».

Погляньмо на цифри. Сьогодні на Україну припадає 5% населення Європи та Середньої Азії, водночас виробляємо ми всього 3% ВВП регіону. Тим часом Польща, де кількість населення приблизно така ж, як і в нас, виробляє 13% ВВП регіону.

«А тепер, товариство, спробуйте пригадати ім’я бодай одного польського олігарха? Правильно, не пригадаєте. Бо в Польщі їх просто немає. Натомість там є середній клас, заможні підприємці, мільярдери, жодним чином не пов‘язані з політикою і криміналом. В Україні все навпаки: олігархів - сотні, а заможних українців - катма. Тому й зростання економіки в нас немає», – наводить приклад український націоналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Бандерівські читання»: як Україну врятує економічний націоналізм?

За підрахунками експертів, якщо ситуація негайно не зміниться, якщо темпи економічного зростання залишатимуться на нинішньому рівні (3% на рік), то на сьогоднішній рівень доходів Німеччини ми вийдемо через...100 років (https://m.dt.ua/macro…/shvidshe-vische-silnishe-302180_.html).

Виникає логічне запитання: як позбутися олігархату? Вихід тільки один – запровадити в життя Антиолігархічний пакет докорінних перетворень. Майже всі необхідні законопроекти «Свобода» давно написала й зареєструвала у Верховній Раді. До сьогодні їх підтримали вже 249 місцевих рад. Не підтримала тільки центральна влада. Думаю, зайвим буде пояснювати, з яких причин...

«Тому завдання нового Президента – негайно внести Антиолігархічний пакет докорінних перетворень на розгляд у ВРУ як першочерговий і невідкладний. Позбудемось олігархії – піднімемо економіку. Іншого шляху немає», – резюмує Руслан Кошулинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну потрібно повернути заробітчан та озброювати ЗСУ, — Кошулинський

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити