image
 |  2 8 Травня 2022 | 10:01

«Пожежний» апокаліпсис у Росії: сотні будинків згоріли

У 77 з 85 регіонах рф спалахнули масові пожежі, сотні будинків спалено. У Кузбасі, Омській, Кемеровській та Іркутській областях палають десятки сіл. Число загиблих встановлюється.

Найбільш руйнівні пожежі охопили Красноярський край, Кемеровську та Іркутську області: тут щонайменше 13 людей загинули у суботу. Через шквалистий вітер та обрив ліній електропередачі почалися масові пожежі. Вони охопили сотні будівель, вітер заважав пожежникам гасити вогонь.

7 травня спалахнули аномальні пожежі у понад 20 населених пунктах Красноярського краю. Знищено 518 житлових будинків, 309 будівель, 61 автомобіль, заявила місцева влада. Запроваджено режим надзвичайної ситуації. У районах з активними пожежами попереджають про ще більше поширення вогню, повідомили у крайовому управлінні МНС.

Наймасовіші пожежі зафіксовано в Уярському районі. За словами очевидців, там ущент згоряють цілі вулиці з житловими будинками. У Боготольському районі Красноярського краю, як повідомляє НГС, повністю згоріло село Павлівка, в якому проживало понад 100 людей.

Одночасно з масовими пожежами в краї виникла пилова буря: вітер підняв у повітря пил і пісок. За словами місцевих мешканців, на вулиці неможливо дихати, нічого не видно.

Мер Красноярська Сергій Єрьомін записав відеозвернення, в якому закликав мешканців залишатися вдома. У місті зафіксували критичне забруднення повітря.

У Кемеровській області чотири особи загинули під час пожежі в Тяжинському окрузі. 143 будинки згоріло, 224 особи залишилися без житла.

В Іркутській області загинули двоє, повідомив губернатор Ігор Кобзєв. Він також оголосив про запровадження режиму НС. Близько 30 пожеж фіксували у регіоні до ранку неділі.

У Хакасії в пожежі на дачних ділянках у Хакасії постраждало 530 осіб, площа пожежі склала 225 га. У МНС спрогнозували, що «найближчої доби обстановка може посилитися через посилення вітру до 25 м/с».

Кількість дачних ділянок, які постраждали від пожежі в районі гори Самохвал в Абакані, становить 531, повідомили УНН у прес-службі ГУ МНС у Республіці Хакасії.

В Омській області начальника регіональних електричних мереж Називаївського району було взято під арешт після великої пожежі в райцентрі, де напередодні було пошкоджено вогнем 29 житлових будинків та 23 нежитлові будівлі, повідомив у суботу губернатор Олександр Бурков.

Напередодні в області загасили шість великих пожеж у населених пунктах, у яких загинуло двоє людей, вогнем було пошкоджено 115 будівель (з них 70 житлових).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити