image
 |  2 15 Січня 2019 | 09:59

Пожежу у Києво-Печерській лаврі вдалося погасити (ВІДЕО)

Рятувальники ліквідували пожежу, яка спалахнула у 2-поверховій будівлі монастирського комплексу Києво-Печерської лаври.

Про це повідомляє управління Державної служби з надзвичайних ситуацій Києва. 

"О 19:11 пожежу локалізовано на площі 400 кв. м.о 20:06 пожежу ліквідовано. Попередньо жертв та постраждалих немає", - йдеться у повідомленні. 

Причини виникнення пожежі встановить слідство. 

На місці працювало 12 одиниць пожежно-рятувальної техніки та близько 46 чоловік особового складу.

Нагадуємо:

14 січня у столиці загорілася 2-поверхова будівля монастирського комплексу Києво-Печерської лаври. 

Міністр культури Євген Нищук заявив, що під час інвентаризації Києво-Печерської лаври виявили пропажу кількох цінних ікон, відкриті кримінальні провадження.

Вісім ікон, дерев’яну чашу та хрест не знайшли під час інвентаризації цінностей у Києво-Печерській лаврі. У лаврі інформацію Мінкульту назвали "плітками".

9 січня речниця Міністерства культури Юлія Даценко заявила, що ревізія міністерства перевірила наявність та стан цінностей в Києво-Печерській лаврі та не змогла встановити місцеперебування десяти предметів, які становлять культурну цінність. Заява про зникнення цінностей направлена в правоохоронні органи.

30 листопада 2018 року співробітники СБУ провели обшуки за місцем проживання намісника Києво-Печерської лаври митрополита Павла в рамках справи за ст.161 КК України. Той назвав обшуки політичним тиском.

Києво-Печерський монастир був заснований у 1051 року. Лавра внесена до світової спадщини ЮНЕСКО. Наразі вона підконтрольна Українській православній церкві (Московського патріархату).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києво-Печерській лаврі спалахнула пожежа (ФОТО, ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити