image
 |  16 20 Квітня 2023 | 10:23

ППО над Києвом не працювала, – Ігнат прокоментував яскравий спалах

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив, що під час спалаху у небі увечері 19 квітня протиповітряна оборона на Київщині не працювала, а яскраве світіння бачили навіть у Білорусі.

Про це повідомив Ігнат в ефірі національного марафону новин вранці 20 квітня, - пише ВолиньUA.

"Повітряні сили не працювали у цьому напрямку – це однозначно. Повітряні сили працювали по "Шахедах" на східному напрямку, коли спостерігалося це явище (спалах у небі – ред.) Що це було? Якщо не науковою мою говорити, як уже повідомили про "високоенергетичну акустичну подію", то це, ймовірно, був метеор".

Він також пояснив, що тривогу оголошували, тому що в країні триває війна, а в небі бачили "вибух", тому, природно, що повітряні сили відреагували і ввімкнули сирени, що з’ясувати, що відбувається.

Прокоментувати, чи знайшли якісь залишки цього ймовірного метеорита, Ігнат не зміг, бо Повітряні сили не займаються космічними тілами.

"Цей спалах бачили навіть у Білорусі – вже опубліковано навіть у їхніх каналах. Тому це не було так поблизу, щоб знайти якісь уламки. Я думаю, що спеціальні служби будуть цим займатися, але, можливо, це тіло взагалі згоріло в атмосфері. Але Повітряні сили не можуть коментувати такі речі – тут треба спеціалісти (з цього питання – ред.)".  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили оборони за добу знищили 21 ворожий "Шахед"

Київська міська військова адміністрація вранці 20 квітня також повідомила, що напередодні поспішила заявити про падіння супутника.

"Дуже яскраве світіння від падіння невідомого об’єкту викликало у киян хвилювання і занепокоєння. Аби заспокоїти мешканців та гостей столиці, Київська міська військова адміністрація оприлюднила інформацію про ймовірне падіння американського сателіта і з поміткою "попередня інформація"! На той момент даних чи попереджень про можливе входження в атмосферу Землі значного за розмірами космічного тіла від жодного світового аерокосмічного агентства чи астрономічної обсерваторії не було. Проте було попередження від NASA про падіння на Землю їхнього космічного супутника".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити