image
 |  0 14 Лютого 2018 | 10:04

Працедавець у Польщі не викликав «швидку» українці, у якої стався інсульт

Замість того, аби викликати українці «швидку», її працедавець вивіз жінку за межі закладу праці і викликав поліцію.
Про це 14 лютого 2018 року повідомляє сайт «Polskie Radio».
Прокуратура у місті Сьрода-Вєликопольська вивчає обставини справи українки, яка, нелегально працюючи в одній із місцевих фірм, отримала інсульт. Працедавець не викликав їй швидку допомогу, натомість вирішив вивезти її за межі закладу праці, залишивши на лавці та викликавши поліцію до нібито нетверезої особи. Нині жінка у важкому стані перебуває у познанській лікарні.
Справі надав розголосу почесний консул України у Познані Вітольд Горовський. Він поінформував, що українка мешкала на терені закладу, у якому незаконно працювала. Коли раптом у неробочий час у неї стався інсульт, працедавець не викликав їй «швидку допомогу».
Він відвіз її до сусіднього міста. Думаєте, що до лікарні? Вже паралізовану Оксану перенесли до автівки, потім її витягнули з машини і поклали на лавку посеред вулиці. Тоді була викликана поліція у зв’язку з тим, що нібито на вулиці перебуває людина напідпитку, - написав Горовський в одній із соціальних мереж.

Справу вже декілька тижнів перевіряє Районна прокуратура у Срьоді-Великопольській. Голова прокуратури Ґжеґож Ґуче сказав у вівторок, що провадження порушено у справі безпосередньої загрози втрати життя або важкої шкоди здоров’ю, а також у справі незаконного працевлаштування.
Ми вилучили для вивчення відео з камер спостереження цієї фірми, хочемо отримати медичні документи цієї жінки. Ми звернемося за висновками експертів з судово-медичної установи. Водночас перевірку має провести також Державна інспекція праці, - сказав він.

Поки у цій справі звинувачення нікому не висунуто. Жінка лежить у лікарні в Познані, її стан важкий. Консул почав збір коштів на її лікування. Він повідомив, що необхідна сума – це приблизно 15-17 тис. злотих (3,6 - 4 тис. євро).
Особи, котрі хочуть допомогти жінці, можуть перерахувати кошти на рахунок культурно-громадського товариства Польща-Україна (номер рахунку - 37 1090 1854 0000 0001 1451 2044 з дописом «Dla Oksany»).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити