image
 |  0 2 Липня 2018 | 16:01

Працівника Любомльського районного суду судитимуть за 1500 доларів хабаря

Прокуратурою Волинської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про одержання неправомірної вигоди секретарем судового засідання Любомльського районного суду за обіцянку здійснити вплив на прийняття рішення суддею (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 369-2 КК України).
Про це «ВолиньUA» інформує прес-служба прокуратури Волинської області.
У квітні 2018 року працівник суду при спілкуванні з громадянином повідомив, що за винагороду у 1500 доларів США зможе "вирішити питання" зі своїм колегою-суддею про ухвалення судового рішення щодо не застосування конфіскації автомобіля під час розгляду протоколу про порушення митних правил.
Удень 20 квітня 2017 року, зустрівшись із цим громадянином та власником авто, якому загрожувала конфіскація,  спритник сказав їм лишити винагороду за свої послуги на передньому сидінні автомобіля марки «БМВ», за кермом якого перебував його спільник.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині викрили інтернет-шахраїв, які ошукали громадян на понад 1,1 мільйона гривень
Неправомірна діяльність працівника суду та його пособника була припинена правоохоронцями.
Спільника секретаря судового засідання обвинувачують у пособництві в отриманні ним неправомірної вигоди (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 369-2 КК України).
Обидва вони невдовзі постануть перед судом, який і визначить їм міру покарання.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити