image
 |  0 26 Січня 2018 | 16:30

Працівники мобільної рейдової групи ДП «Цуманське ЛГ» оперативно виявляють факти самовільних рубок

Лише протягом двох днів працівникам групи оперативного реагування вдалося виявити два випадки самовільних рубок із суттєвими збитками.
Про це 26 січня 2018 року повідомили у Прес-службі Волинського ОУЛМГ.
Перший – учора, 25 січня. Під час рейду у Мощаницькому лісництві ДП «Цуманське ЛГ» було виявлено самовільну рубку дерев цінної породи – дубів.
За слідами шин було визначено, що автомобль належить до класу позашляховиків.
Вдалося встановити, що дубовий пиловник розвантажили в одній із приватних осель смт Цумань. Власник обійстя уже встиг заховати деревину у хліві.
Про факт було повідомлено поліцію. Правоохоронці спільно з лісовою охороною провели огляд території, деревину секвестровано. Збитки, завдані державі у цьому випадку, становлять понад 35 тис. грн.
Днем раніше, 24 січня, самовільну рубку дубів було виявлено у Цуманському  лісництві. Сліди протектора шин автомобіля знову ж таки позашляховика привели у с. Грем’яче Ківерцівського р-ну. Цінна деревина була захована  у самосівах, що на території сільської ради.
У цьому випадку збитки, завдані держлісфонду, становлять понад 30 тис. грн.
Щодо обох фактів тривають слідчі дії.
Нагадаємо, що у грудні минулого року лісопорушники, втікаючи від лісової охорони, залишили позашляховик на польських номерах, який застряг у багнюці.
Автомобіль наразі перебуває на штрафмайданчику Ківерцівського райвідділу поліції. Особу власника автомобіля ще не встановлено. Відповідно, і сам власник поки не виявив бажання повернути машину.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити