image
 |  0 11 Липня 2018 | 16:43

Працівники управління захисту економіки затримали п’ять осіб за хабарництво

Упродовж 9-10 липня заходи по затриманню правопорушників провели у Дніпропетровській, Чернігівській та Волинській областях. Помічник голови райсуду, посадовець виконавчої служби, заступник міського голови та головний лікар медзакладу одержали понад 145 тисяч гривень неправомірної вигоди.
Про це «ВолиньUA» стало відомо з прес-служби Національної поліції України.

Так, оперативники управління захисту економіки у Дніпропетровській області спільно з обласним управлінням СБУ та військовою прокуратурою Дніпропетровського гарнізону Південного регіону викрили та задокументували корупційну «схему» зняття арешту з майна громадян та підприємств. А спільно з працівниками Нікопольського відділу поліції та Нікопольської місцевої прокуратури - «схему» прийняття та оплати виконаних робіт у сфері ЖКГ.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів були встановлені особи, причетні до протиправної діяльності. А саме, помічник голови районного суду міста Дніпро, посадова особа виконавчої служби району та заступник голови одного з міст області.
За безперешкодне зняття арешту з нерухомого майна помічник голови райсуду та держвиконавець вимагали від громадянина 1 300 доларів США неправомірної вигоди, а заступник міського голови – 16 тисяч гривень за вирішення питання з посадовими особами міської ради щодо виконання умов договору. Зокрема, прийняття виконаних робіт із видалення аварійних дерев та подальшої їх оплати.


У вівторок, 10 червня, майже одночасно було затримано вищевказаних осіб під час одержання ним неправомірної вигоди.


Цього ж дня затримали і головного лікаря районної лікарні у Волинській області. Слідчі обласної поліції, оперативники обласного управління захисту економіки та прокуратури задокументували факт вимагання та одержання посадовцем 6 тисяч гривень хабара. В таку суму посадова особа оцінила дозвіл на проведення комп’ютерної діагностики організму людини в приміщенні медзакладу.

Ще одного правопорушника було викрито у Чернігові. Голова садівничого кооперативу вимагав від громадина 90 тисяч гривень неправомірної вигоди. Це «винагорода» за прийняття громадянина у члени товариства та виділення земельної ділянки з подальшою приватизацією.

У понеділок, 9 липня, оперативники управління захисту економіки в Чернігівській області, слідчі ГУНП в Чернігівській області за процесуального керівництва  прокуратури Чернігівської області затримали голову кооперативу під час одержання ним неправомірної вигоди.
За всіма фактами протиправної діяльності проводиться досудове розслідування.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити