image
 |  2 12 Грудня 2019 | 21:56

Працівники «Цуманської пущі» розповіли про зловживання керівництва парку (ВІДЕО)

Фінансові махінації, перевищення владних повноважень та масове знищення.

Про це стало відомо 11 грудня, під час прес-конференції «Врятувати Цуманську Пущу».

В приміщенні Молодіжного центру Волині розповіли про зловживань директора «Цуманської пущі» Ігоря Квача.

Спікерами були: працівник нацпарку Жабчук В.Ф., експрацівники нацпарку Савчук П.Л, Глінська С.В, Бабій Ю.В., Нечипорук М.А..

Розпочалась конференція з виступу заступника директора – головного природознавця Ківерцівського НПП «Цуманська пуща» Доридора Ф.А. В зв’язку зі станом здоров’я, Доридор Ф.А. знаходиться на стаціонарному лікуванні, тому він доручив прочитати виступ екс-начальнику відділу еколого-освітньої роботи та рекреації нацпарку Савчуку П.Л.

«Ситуація в парку є катастрофічною! Як людина, що має пряме відношення до створення нацпарку «Цуманська пуща», я не можу спокійно це спостерігати. Фінансова ситуація: кінець року, рахунки блоковані, люди без зарплати.

Зі слів виступаючого Павла Савчука, порушував закон директор, а відповідає весь колектив.

«Квач не витримав іспиту владою, і на сьогодні він найбільше зло для нацпарку, його руйнівник. Тому, його слід зупинити, інакше існує реальна загроза подальшому існуванні цієї природоохоронної установи, національного парку «Цуманська пуща», - коментує екс-начальнику відділу еколого-освітньої роботи та рекреації нацпарку Павло Савчук.

Виступаючі спікери розповіли про низку зловживань та правопорушень трудового законодавства. Лише за останній рік з «Цуманської пущі» звільнились біля 10 фахівців по причині протиріч чи конфліктів із директором.

Робота відділів нацпарку розвалена, панує авторитарно-деспотичний стиль управління, подвійні стандарти, фаворитизм, кумівство та інші зловживання.

Преміювання відбуваються не за виконану роботу, а за лояльність керівника. Це все призвело до ненормального психологічного клімату, який убиває всіляку мотивацію до роботи – і як наслідок, звільнення багатьох фахівців.

Окремо Савчук Павло згадав про нещодавній інцидент із директором .

Більше - у сюжеті "Аверсу":

Неодноразово бажання провести рубки на території Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» зупинялися не лише членами Науково-технічної ради парку, а й громадськістю, зокрема про згадується в нещодавньому зверненні міжнародної благодійної організації «Екологія. Право. Людина», яка закликає не продовжувати контракт з директором Квачем.І.С.  

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити