image
 |  2 20 Вересня 2020 | 12:40

Правозахисники складають списки сотень схоплених силовиками людей у Білорусі

У Мінську 19 вересня в ході масових антиурядових протестів силовики затримали близько 400 громадян.

Про це інформує правозахисний центр "Весна".

У столиці Білорусі в суботу пройшов традиційний Жіночий марш, який закінчився масовими затриманнями. Правозахисники почали збирати дані про затриманих силовиками людей та їх місцезнаходження.

Станом на ранок 20 вересня у списку вже 390 імен протестувальників, проте перелік постійно доповнюється.

Як повідомляється, велику кількість затриманих відпустили з РУВС ввечері суботи після зняття відбитків пальців.

Проте не менш 18 осіб відправили до сумнозвісного мінського ізолятора на вулиці Окрестіна. Цей слідчий ізолятор став відомий після початку протестів у Білорусі. Ті, хто вийшов з нього, розповідали, що там людей катували силовики, відповідне відео публікувало видання Радіо Свобода.

При цьому силове відомство Білорусі, на яке посилається TUT.BY, офіційно повідомило про 415 затриманих у Мінску, з яких 385 людей вже відпустили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook звинувачують у шпигуванні за користувачами через камеру смартфона

Як нагадує "УП", силовики 19 вересня розігнали багатолюдний Жіночий марш у Мінську. 

У Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська – 10,1%.

Після погроз Тихановська була змушена виїхати до Вільнюса.

Силові органи Білорусі продовжують застосовувати насильство проти демонстрантів і затримувати протестувальників. З початку демонстрацій, за даними опозиції, затримано понад 10 тис. осіб, кілька людей загинуло.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити