image
 |  0 1 Червня 2021 | 14:37

Представники відомого проєкту Ukraїner поділилися враженнями від Волині

На думку представників всеукраїнського проєкту Ukraїner Павла Пашка і Каріни Пілюгіної, основною цінністю кожного регіону є люди, які в ньому живуть. У зв’язку з цим вони пригадали скульптора Василя Рижука, який висаджує квіти вздовж волинських доріг.

Про це йшлося у програмі Retro-Волинь на 12 каналі.

«У пам’яті найбільш затримуються саме люди, бо для мене люди важливіші, ніж регіон. Регіон без людей – це територія. Люди наповнюють цей регіон, і саме через людей я можу пригадати, де я був», – каже Павло Пашко, який у рамках чергової експедиції відвідав Волинь.

«Я не пам’ятаю, скільки кілометрів Василь Чорнобривець (Василь Рижук, – ред.) висадив цих чорнобривців по трасі… Інша людина може сказати: «А що тут такого?». Але це настільки унікальна поведінка людини, яка просто хоче висаджувати квіти, щоб всі ці квіти бачили і усміхалися», – міркує представник Ukraїner.

«Він це може робити без користі, йому це подобається. Це унікальна історія для цілої України. Люди – основна цінність кожного регіону, і в кожному регіоні є люди, до яких хочеться повертатися», – додав Павло Пашко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку підприємець відсуджує півмільйона за пошкоджене майно на автостанції

Крім того, представники Ukraїner розповіли про свої враження від Музею сучасного мистецтва у Луцьку.

«Це взагалі дуже хороша історія про те, що в невеличкому місті можна створити такий музей. Хоч для європейців це звичайна річ. І хочеться, щоб в кожному місті були або культурні центри, або такі величезні музеї сучасного мистецтва, де ти можеш побачити колишніх авторів і сучасні роботи», – каже Павло Пашко.

Завдяки таким культурним майданчикам, як Музей сучасного мистецтва, а ще – театр «Грамидер», кажуть представники Ukraїner, лучани не сидять у барах і кафе, а мають змогу культурно розвиватися.

«На мою думку, такі культурні майданчики, місця, які об’єднують людей, якраз і стають осередками народження якихось нових ідей, внутрішнього розвитку. Це дуже круто, що вони є в Луцьку», – зазначила Каріна Пілюгіна.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити