image
 |  4 21 Листопада 2022 | 15:21

Прем’єр-міністр Іспанії Санчес закликав путіна дати Україні спокій

Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес направив "гучне послання" президенту Росії Владіміру Путіну цього понеділка на пленарному засіданні Парламентської асамблеї НАТО, що проходить в Мадриді.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє El Pais.

"Дайте Україні спокій", – заявив Санчес.

Поки ця "абсурдна війна" не закінчиться, попередив він, країни-союзники залишатимуться єдиними на боці українського уряду в захисті демократії, суверенітету і територіальної цілісності своєї країни.

Санчес запевнив, що НАТО зміцніла "перед обличчям диких розрахунків" російського президента Владіміра Путіна, і високо оцінив "оперативність, рішучість і розвідку", з якими Альянс відреагував на вторгнення. Він закликав зберігати "твердість, єдність і поміркованість", уникаючи ескалації конфлікту і, як приклад, навів реакцію союзників на "випадкове попадання ракети" на польську територію минулого тижня.

"Стримування не можна плутати з пасивністю", - додав Санчес, який попередив, що "воєнні злочини [в Україні] не можуть залишитися безкарними" і що ворогом є не російський народ, а "автократія на чолі з Путіним".

Санчес оцінив внесок Іспанії в оборону України через фонд ЄС для фінансування закупівлі зброї у майже 270 мільйонів євро і високо оцінив солідарну реакцію іспанського суспільства, нагадавши, що понад 135 тисяч українських біженців були тимчасово розміщені в Іспанії.

Війна в Україні стала основною темою 68-ї щорічної сесії Парламентської асамблеї НАТО, яка з п'ятниці проходить у Мадриді. Незважаючи на те, що Україна не є членом НАТО, заплановано, що президент Володимир Зеленський закриє пленарне засідання, в якому беруть участь 269 парламентаріїв з 30 країн-членів Альянсу і десяток делегацій з асоційованих країн і країн-спостерігачів, в тому числі з України. Перед початком сесії з вітальним словом виступила Ольга Стефанішина, віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України. Пленарне засідання сесії відкрив її дотеперішній президент, конгресмен США Джеральд Коннеллі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити