image
 |  2 9 Серпня 2022 | 15:45

Прем'єр Польщі потролив Німеччину: Якби Європа посилала Україні зброю в таких самих масштабах, як Німеччина, війна давно б закінчилася перемогою росії

Якщо б Європа допомагала Україні й постачала зброю для ЗСУ в таких темпах і обсягах, як це робить Німеччина, то повномасштабна російсько-українська війна давно б закінчилася перемогою країни-агресора Росії й перекинулася на терени Євросоюзу.

Про це написав прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у статті для британського видання The Spectator.

На його думку, такому сценарію подій запобігає принцип одностайності в ЄС, коли немає "тиранії більшості". Пошук компромісів між 27 державами може задовільнити всіх і гарантувати, що голоси різних країн почуті.

Водночас дехто пропонує скасувати правило одностайності, щоб Євросоюз ще більше залежив від Німеччини, але це погана ідея, про що свідчить ретроспективний аналіз німецьких рішень.

У зв'язку з цим Моравецький ставить запитання:

"Якби останніми роками Європа завжди чинила так, як хотіла Німеччина, запитайте себе: чи були б ми сьогодні в кращому чи гіршому становищі?". І наводить аргументи, чому це справді погана ідея.

Залежність від російського газу

"Якби вся Європа була голосом Німеччини не лише за "Північним потоком-1", а й за "Північним потоком-2", залежність континенту від російського газу, який сьогодні служить Путіну інструментом шантажу Європи, була б майже незворотною", - наголосив він.

Зняття санкцій з РФ і "розв'язані" руки Путіна

У червні 2021 року Німеччина пропонувала провести саміт ЄС-Росія, після чого Путіна б, імовірно, визнали повноправним партнером, а санкції, накладені на Росію з 2014 року, зняли б. Крім того, у разі прийняття німецької пропозиції, попри її блокування Польщею, Литвою, Латвією і Естонією, російський диктатор Путін отримав би гарантію, що ЄС не зробить жодних реальних дій на захист територіальної цілісності України.

Європа на порозі війни

"Якби Європа посилала Україні зброю в таких самих масштабах і такими ж темпами, як Німеччина, війна давно б закінчилася: з абсолютною перемогою Росії. І Європа опинилася б напередодні чергової війни", - резюмував Моравецький.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити