image
 |  5 31 Січня 2021 | 08:24

Прем'єра: у Луцьку відбувся закритий показ фільму про «кіборгів» ДАП «Трохи нижче неба»

Учора ввечері, 30 січня, в кіноконцертній залі луцького кінотеатру «Промінь» відбувся закритий прем'єрний показ документального фільму Михайла Ухмана про захисників Донецького аеропорту «Трохи нижче неба».

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук депутат Волинської обласної ради від ВО «Свобода» Олександр Пирожик.

"В роздумах від прем'єрного показу документального фільму Михайла Ухмана "Трохи нижче неба", яка щойно відбулась у кіноконцертній залі луцького "Променя". Фільм - жива правда про Донецький аеропорт та його захисників. Трепетна правда про українських "кіборгів", серед яких було чимало волинян.

Попри трагізм описаних подій, фільм залишає оптимістичні почуття. Ми не бачимо тут оплакувань і гірких побивань за загиблими, не бачимо непотрібного пафосу. Натомість бачимо гордість, пошану та повагу до її героїв - усіх тих, хто здатен був на подвиг. Це ніби підтвердження слів його творців, що за Батьківщину треба не вмирати, за неї треба убивати ворогів.

На таких фільмах і слід виховувати нашу молодь. Щиро дякую нашим "кіборгам" за запрошення на прем'єру! Україна переможе!" – поділився враженнями Олександр Пирожик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцьким муніципалам закуплять пальта

До слова, Луцьк став другим після Києва містом, де відбувся прем'єрний показ фільму. Як інформує Цензор.нет, на черзі – Тернопіль, Рівне, Львів, Дніпро та Харків. Наразі прем'єри відбуваються в режимі закритих показів, що розраховані лише на запрошених. Хоча згодом фільм зможуть переглянути всі бажаючі.

Довідково:

Продюсер фільму і автор ідеї – воїн-доброволець та військовий журналіст Михайло Ухман, який разом зі своїм бойовим побратимом Сергієм Коновалом, більше року у вільний час їздив по Україні і записував інтерв'ю з тими, хто мужньо боровся проти російських окупантів. Завдяки цим зйомкам, вдалося отримати і задокументувати надзвичайно цінну інформацію, яка стосується падіння старого терміналу ДАП, підриву нового терміналу і полону українських захисників.

В основу фільму ввійшли історії 4 бійців 80 бригади ЗСУ, які загинули в січні 2015 року починаючи з 9 січня – це Ігор Римар, 16 січня – Володимир Трух, 20 січня – В’ячеслав Мельник та Іван Вітишин. У кожного з цих хлопців – різні життєві стежки, проте загинули вони героями, які до останнього воювали з московськими терористами.

Режисер фільму – Руслан Горовий, відомий в Україні журналіст і письменник. Михайло познайомився з Русланом на фронті, коли той читав свої твори нашим захисникам. Оскільки Руслану близька тематика російсько-української війни, тому саме йому Михайло запропонував бути режисером фільму, який повинен дати українцям відповідь на питання: "Що таке Донецький аеропорт для України?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцький фотограф показав завірюху на вулицях міста (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити