image
 |  0 15 Червня 2023 | 18:13

Президент Чехії вважає, що за росіянами, які мешкають на Заході, треба уважно стежити

За росіянами, які мешкають на Заході, треба уважно стежити, - президент Чехії. 

Про це повідомляє Цензор.Нет. 

Те про що ми давно говоримо, починають все більше обговорювати і закордоном. Адже багато прихильників "русского мира" з різних причин виїхали з Росії, але продовжують транслювати ідеї рашизму.

"Ми дивимося на підтримку, яку має президент Путін серед населення Росії. Ми бачимо, скільки людей підтримують війну, скільки людей навіть закликають до розповсюдження війни на інші країни. І ми маємо назвати це "російською війною"", - сказав Павел.

На думку президента Чехії, за росіянами, які зараз мешкають у Європі та США, потрібно пильно стежити - так само, як під час Другої світової війни стежили за громадянами Японії (https://censor.net/ua/n3424832).

"Тому що вони є громадянами нації, яка веде агресивну війну. Мені може бути шкода цих людей, але в той же час, якщо ми озирнемося назад, у часи, коли почалася Друга світова війна, тоді все японське населення, яке проживає в Сполучених Штатах, також знаходилося під суворим режимом спостереження. Це просто ціна війни", - зазначив Павел.

Він пояснив, що під "наглядом" має на увазі перебування під пильним наглядом спецслужб.

нагадаємо, що в роки Другої світової війни влада США помістила щонайменше 125 тис. осіб японського походження, зокрема і американських громадян, до "війскових центрів переміщення". З 1948 року США виплачували переміщеним особам компенсації, а у 1980-х роках - принесли офіційні вибачення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ оголосило Королевську в розшук

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити