image
 |  4 23 Лютого 2022 | 21:46

Байден розпорядився запровадити санкції проти оператора «Північного потоку-2»

Американський президент Джо Байден розпорядився запровадити санкції проти оператора "Північного потоку-2" компанії Nord Stream 2 AG. Це сталося у середу, 23 лютого.

У заяві Байдена, опублікованій на сайті Білого дому, йдеться, що такі дії стали частиною санкцій, накладених США на Росію за визнання президентом країни Володимиром Путіним "незалежності" окупованих українських територій на Донбасі, - повідомляє Obozrevatel.

"Сьогодні я доручив своїй адміністрації ввести санкції щодо Nord Stream 2 AG та її посадових осіб. Ці кроки – ще одна частина нашого первісного траншу санкцій у відповідь на дії Росії в Україні. Як я чітко дав зрозуміти, ми без вагань зробимо подальші кроки, якщо Росія продовжить ескалацію", – сказано у заяві.

Байден наголосив: своїми діями Путін дав світу непереборний стимул відмовитися від російського газу та перейти до інших видів енергії. "Я хочу подякувати канцлеру Шольцу за його тісне співробітництво і незмінну прихильність до притягнення Росії до відповідальності за її дії", – зазначив американський президент.

Nord Stream 2 AG – зареєстрована у Швейцарії фірма, материнською компанією якої є російський державний газовий гігант "Газпром". Проєкт газопроводу було розроблено, щоб подвоїти прямий потік російського газу до Німеччини.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що сертифікацію скандального газопроводу "Північний потік-2" зупинили. Це сталося на тлі того, що Путін визнав незалежність терористичних організацій "Л/ДНР". Зупинка газопроводу – це "чіткий сигнал Москві про те, що такі дії не залишаться без наслідків", сказав Шольц. "Росія не має підтримки у світі".

Що таке "Північний потік-2"?

"Північний потік-2" або Nord Stream 2 – скандальний газопровід із Росії до Німеччини. Проходить через Балтійське море. Був добудований у вересні 2021 року. Засновником компанії-оператора проєкту Nord Stream 2 AG є концерн "Газпром".

Довжина "Путінської труби" (так часто називають цей газопровід у ЗМІ) за двома нитками становить 2468 км. Сам собою "Північний потік-2" є розширенням "Північного потоку". Він проходить через Німеччину, Данію, Росію, Фінляндію та Швецію.

Вартість проєкту сягає приблизно 9,5 млрд євро. Половину цієї суми фінансують компанії з Європи – Engie, OMV, Shell, Uniper і Wintershall Dea, ще половину – "Газпром".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Польщі заявив, що росіянам можуть заборонити в'їзд до країн ЄС

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити