image
 |  0 22 Жовтня 2020 | 13:31

При легкій формі Covid-19 лікар контактуватиме з хворим дистанційно

При легкому перебігу Covid-19 сімейний лікар буде контактувати з хворим дистанційно, а прийде до нього додому, тільки якщо є тенденція до погіршення стану.

Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак. Вона зазначила, що до при наявності будь-якого із наступних симптомів: кашель, нежить, гарячка, нудота, головний біль, слабкість, розлади шлунково-кишкового тракту, втрата смаку чи нюху - потрібно залишатись вдома і зв'язатись із сімейним лікарем.

"Подзвоніть чи в свій центр первинної допомоги, чи в лікарську амбулаторію, чи в поліклініку, чи до приватного медичного центру, з яким ви постійно контактуєте і який з вами співпрацює. Ми змушені організовувати все так, як це працює в цілому світі. Контакт сімейного лікаря при легкому перебігу захворювання дистанційний, наголошуємо на цьому. Тому не ображайтеся та не нарікайте, що до вас не хочуть прийти додому", - сказала Микичак.

Вона зазначила, що просить розуміння та підтримки з боку пацієнтів. За її словами, вже подальша госпіталізація і обсяг діагностичних обстежень зможе підтвердити захворювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець знайшов у Польщі понад 11 тисяч злотих і віддав гроші поліції

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити