image
 |  0 2 Листопада 2019 | 08:20

Прибутковий бізнес: на Волині функціонує унікальна ферма (ФОТО)

31 жовтня 2019 року в.о. голови райдержадміністрації Андрій Розтока, спеціалісти управління регіонального розвитку Микола Панасюк та Оксана Камоцька здійснили робочу поїздку у фермерське господарство «Солодон», котре знаходиться у селі Перемиль. Засновник - Світлана Ніколайко, а керівник цього господарства є її син Олександр. Унікальне господарство в районі, а друге напевно в області, яке цього року розпочало займатися не якимись рідкісними сортами рослин, а вирощувати – равлики. Найбільш високобілковий, дієтичний продукт, який за кордоном користується великим попитом.

Про це повідомили у Горохівській райдержадміністрації.

Для вирощування равликів потрібні спеціальні умови. Це складна і кропітка праця, яка не припиняється весь рік. Адже у травні молюсків висаджують у спеціальні піддони, де вони ростуть протягом 4-х місяців.

Для того аби вирости здоровими, молюскам необхідна спеціальна трава. Равлики «живуть» на спеціальних щитах, які захищають їх від палючих променів сонця. Молюски ж активні цілу ніч, а вдень вони зазвичай відпочивають.

Читайте також: Повідомили, коли Луцьк отримає нові тролейбуси

Після того як молюсків зібрано, їх миють, правильно сушать і зберігають у холодильниках. Там вони сплять. Весною равлики пробуджуються і вони відкладають ікру.

Працює тут вся сім’я Ніколайків, у яких багато планів і задумів щодо майбутнього.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити