image
 |  1548 19 Лютого 2024 | 08:54

Приєднання Донецького національного університету до Луцького не буде

У пресі і соціальних мережах з посиланням на слайд презентації «Цілі та підходи», який був представлений на засіданні ГО Спілка ректорів закладів вищої освіти, з’явилася інформація про нібито приєднання Донецького національного технічного університету до Луцького національного технічного університету. Ця інформація не відповідає дійсності.

На сьогоднішній день, за словами генерального директора директорату фахової передвищої, вищої освіти Олега Шарова, не існує жодних проєктів рішень з цього приводу. Як зазначив в. о. ректора ДВНЗ ДонНТУ Ярослав Ляшок, таке питання навіть не розглядалось, - повідомили у пресслужбі ДонНТУ.

«Донецький національний технічний університет є двічі переміщеним навчальним закладом в 2014 році до міста Красноармійськ, а нині Покровськ (наказ МОН № 1129 від 03.10.2014 р.), і в 2022 році до міста Луцьк (наказ МОН від 12.04.2022 № 332). До того ж університет є єдиним у Покровську, населення якого складає близько 60 тис. осіб. Як зазначено в презентації – «такі заклади не чіпаємо».

Покровськ не є окупованим містом. Там продовжує працювати університетська команда, яка підтримує майновий комплекс у належному стані. В місті постійно присутні представники адміністрації університету, які здійснюють комунікацію з місцевою владою і вирішують поточні питання. Більшість науково-педагогічних працівників ДонНТУ залишаються у Покровському районі, значна частина студентів також знаходиться в межах Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині продають занедбане приміщення лікарні (ФОТО)

Наразі в Луцьку працюють лише адміністративні служби університету: ректорат, деканати, бухгалтерія, плановий, навчальний, навчально-методичний відділи, центр інформаційних технологій, відділ кадрів, тощо. Всього 58 співробітників. Ми щиро вдячні колегам з ЛНТУ за створені умови і просто за гостинність.

Попри складні умови сьогодення, університет впевнено рухається вперед. Віримо в перемогу і працюємо за для перемоги. Сподіваємось на скоріше повернення на Донеччину!» – йдеться у повідомленні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити