image
 |  2 14 Грудня 2018 | 14:07

Прихильники УПЦ МП влаштували під Радою безстроковий молебень

Прихильники Української православної церкви Московського патріархату проводять під Верховною Радою молебень "про невтручання влади у справи Церкви".

Про це повідомляє "Укрінформ".

Зазначається, що у Маріїнському парку перед парламентом зібралися понад сто людей.

Разом з тим повідомляється, що за даними поліції діалогу, в заявці на проведення акції вказано, що "віряни збираються з 10.00 безстроково". Для участі у молебні заявлено тисяча осіб.

У виданні додають, що наразі ситуація спокійна, в урядовому порталі посилено охорону.

15 грудня відбудеться об’єднавчий собор православних церков України. Українська церква Київського патріархату й Українська автокефальна православна церква делегують на нього архієреїв, тоді як єпископат Української православної церкви Московського патріархату заборонив своїм архієреям йти на це важливе зібрання

УПЦ МП виступила проти надання Україні томосу, створення нової української православної церкви – і стала антагоністом вселенського патріархату.

Раніше в Українській православній церкві Московського патріархату запевнили, що не будуть перешкоджати проведенню Об'єднавчого собору 15 грудня та не влаштовуватимуть провокації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 50 московських попів повернули у Стамбул запрошення на Об'єднавчий собор

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити