image
 |  0 21 Лютого 2018 | 18:35

Прикордонники заборонили Саакашвілі в'їзд в Україну до 2021 року

Голова Мостиського прикордонного загону ухвалив рішення заборонити лідеру «Руху нових сил» Міхеілу Саакашвілі в'їзд в Україну до 13 лютого 2021 року. Про це 21 лютого 2018 року сайту «Українській правді» повідомив речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян.
Так. Підтверджую. Дійсно, командир Мостиського загону в межах повноважень прийняв таке рішення, враховуючи обставини порушення кордону М.Саакашвілі в вересні 2017 року та опираючись на відповідні рішення судів, - розповів прес-секретар.
Він уточнив, що відповідне рішення про заборону в'їзду поширюється на усі пункти пропуску на українському кордоні. Водночас адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький повідомив агентству «Інтерфакс-Україна», що вважає рішення Держприкордонслужби незаконним і має намір його оскаржити. Як відомо, близько 15:00 12 лютого Саакашвілі затримали у ресторані Києва. Високопоставлені джерела «Української правди» в правоохоронних органах повідомили, що Саакашвілі можуть депортувати в одну з країн Європи. Пізніше у Державній прикордонній службі підтвердили, що видворили лідера партії «Рух нових сил» до Польщі. Джерело в правоохоронних органах зазначило «Українській правді», що Польща прийняла Саакашвілі за процедурою реадмісії. За процедурою реадмісії як порушника кордону. За рішенням судів українських, повертати не будуть, - сказав співрозмовник УП. Пізніше Саакашвілі прилетів до Нідерландів, де планував зустрітися з родиною. Він оформив у Нідерландах посвідчення особи, що дає йому право на проживання та роботу в Євросоюзі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити