image
 |  0 17 Січня 2022 | 11:06

Прикордонники запевняють, що у Порошенка паспорт не відбирали

У Державній прикордонній службі запевняють, що не перешкоджали поверненню п’ятого президента Петра Порошенка в Україну.

Про це інформує Державна прикордонна служба.

"У ході перетину державного кордону Петром Порошенком прикордонники чітко дотримувалися норм законодавства…

Під час заходів контролю про прибуття Петра Порошенка в Україну прикордонники повідомили представників правоохоронних органів.

Прикордонники також фіксували маніпуляції від окремих осіб, що, начебто, дану особу намагаються не пропустити в Україну".

У прикордонній службі пояснили, що повідомили правоохоронців про прибуття Порошенка, тому що ДПСУ на кордоні забезпечує розшук осіб, які переховуються від органів досудового розслідування та суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судили волинянина, який незаконно перерахував гроші партії «Слуга народу»

Водночас, за Конституцією, жоден громадянин України не може бути обмежений у праві повернутися в Україну: "Шкода, що не усі громадяни, в тому числі народні депутати та 5-й президент України не обізнані зі статтею 33 Конституції України", - йдеться у повідомленні прикордонної служби.

Також зазначається, що певний час займає сам процес проходження прикордонного контролю, але одразу ж після оформлення документації Порошенка пропустили в Україну.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити