image
 |  1879 15 Квітня 2024 | 10:53

Прикордоння: мешканців громади на Волині закликають отримати відповідні перепустки

У Самарівській громаді місцевим мешканцям потрібно отримати дозволи на проживання та перебування в прикордонній смузі.

Про це повідомляють на сторінці громад у facebook, - пише ВолиньUA.

«На вимогу постанови КМУ №1292 від 07.12.2023 року жителям прикордонної смуги 5-ти км зони від кордону (а це входять села Самари, Занивське, Козовата, Головище, Під'язівні, Березники, Мале Оріхове, Самари-Оріхові, Залисиця, Хабарище, Щитинська Воля) потрібно в найкоротші терміни звернутися до 6 Волинського прикордонного загону, який знаходиться за адресою м. Луцьк вул. Стрілецька, 6, Волинської області, щодо надання дозволів на проживання та перебування місцевих жителів в прикордонній смузі. Метою даного звернення є отримання кожним з жителів прикордонної смуги перепустки на перебування на даній території», – йдеться у повідомленні.

Кожен з жителів може самостійно звернутися за вказаною адресою для отримання перепустки. Для цього потрібно написати клопотання для перебування в прикордонній смузі (довільної форми) та долучити документи, які підтверджують проживання на відповідній території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині жінка відсудила пай у сільради

Для спрощення процедур таке клопотання можна подати в приміщенні сільської ради, старостах. Для цього потрібно мати при собі паспорти (для дорослих жителів) з витягами про прописку та свідоцтва про народження (для дітей) з пропискою та написати клопотання для отримання перепустки. Протягом 10 робочих днів Прикордонна служба України зобов’язується зробити всі перепустки.

Прикордонна служба України повідомляє, що відсутність в осіб в прикордонній смузі таких перепусток є порушенням правил прикордонного режиму та тягне за собою відповідальність передбачену ст. 202 КУаАП.

За додатковими питаннями прохання мешканців Самарівської громади просять звертатись до старост громади, працівників сільської ради.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити