image
 |  4 25 Січня 2022 | 14:01

Примхи погоди протягом першої декади лютого в розрізі регіонів України

Лютий 2022 року в Україні стане найпримхливішим зимовим місяцем. Морозні періоди будуть змінюватися відлигами, а після масового таяння снігу в південних регіонах знову вдарять морози, що спровокує ожеледицю. Більш детально пропонуємо дізнатися про метеорологічний прогноз на перший тиждень лютого зі статті.

Погодні умови на території Волинської області

Мешканців Волинської області чекає вітряна та снігова погода.

В Луцьку слід очікувати наступні погодні умови:

  • температурний режим вдень мінус 4 градуси, вночі показник термометру досягне 12 градусів нижче нуля;
  • похмуро;
  • протягом перших трьох днів місяця слід очікувати на сніг;
  • вологість 75%;
  • вітер зі швидкість 6 м/с.

В Ковелі погодні умови будуть схожими, однак термометр показуватиме більш-менш лояльні показники – мінус 5 – плюс 2 градуси. Похмура погода зберігатиметься протягом всього тижня, вологість 80%.

В Любомлі середня температура становитиме мінус 1 градус, ймовірність опадів 57%.

Різноплановість погодних показників

В столиці протягом першого тижня зберігатиметься холодна погода. Вночі стовпчик термометру показуватиме позначку в мінус 7 градусів, вдень прогнозується легкий мороз до мінус 2 градусів, вологість 65%, хмарно з проясненням.

На півночі погодні умови будуть протилежними. Синоптики Мета-погода прогнозують в Одесі весняну погоду із температурою повітря вище 3 градусів. Найвищий температурний показник досягне позначки в плюс 6 градусів 4 лютого. Протягом першого тижня очікується помірна вологість, домінування сонячних днів над похмурими.

В східних регіонах, зокрема в Харкові, на Донеччині зберігатиметься низька хмарність. 2 лютого слід очікувати на сніг. Показник на стовпчику термометру коливатиметься від мінус 2 до мінус 4 градусів, маловітряно.

В центральних регіонах країни, а саме в містах Полтава, Дніпро простежуватиметься незначний обсяг опадів у вигляді снігу. Температура зберігатиметься мінусовою, вітер зі швидкістю 3 м/с.

У Львові, Ужгороді на початку тижня температура повітряних мас коливатиметься в межах мінус 3 градуси, а наприкінці тижня підніметься до позначки в плюс 2 градуси. Прогнозується помірна вологість, хмарно та сніжно.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити