image
 |  4 27 Березня 2020 | 09:49

Приміські ОТГ відмовляються возити медпрацівників на роботу до Нововолинської лікарні?

Поромівська та Грядівська сільради відмовилися забезпечити доїзд лікарів та медсестер, що мешкають у селах, але працюють у Нововолинській лікарні. Керівництво обох громад зіслалося на поломку шкільних автобусів. Натомість Литовезька ОТГ на звернення міської влади ніяк не відреагувала.

За інформацією сайту Нововолинськ.com.ua, про те, що ОТГ мають забезпечити регулярний доїзд медичних працівників закладів охорони здоров’я до робочих місць шкільними автобусами, які мають об’єднані громади, – говориться в листі Волинської ОДА від 23 березня.

«Головам ОТГ, розміщеним наближено до міст обласного значення, надати міським головам вичерпну інформацію щодо наявності шкільних автобусів, які можуть перевозити працівників закладів охорони здоров’я, забезпечити всебічне сприяння», – йдеться у тексті документа.

За  інформацією видання, з доставкою медичних працівників із сільської місцевості міській владі допомагатимуть газовики.

«Є домовленості з АТ «Вольньгаз», що вони допоможуть нам з доставкою тих медичних працівників, які живуть в сільській місцевості. Але тут ще треба працювати й головам навколишніх ОТГ. Облдержадміністрація зобов’язала їх використовувати шкільні автобуси, які сьогодні стоять, бо школи на карантині, й теж підвозити медиків. Тому звертаюсь до голів ОТГ: виділяйте кошти, підписуйте угоди і організуйте довіз ваших мешканців, які працюють в наших медзакладах. Адже ваші жителі теж будуть обслуговуватись у Нововолинській лікарні», – наголосив Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, скільки автобусів задіяні для довезення медиків у Луцьку

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити