image
 |  2 16 Лютого 2020 | 11:39

Пристайко заявив, що Україні доведеться допустити найманців РФ до патрулювання Донбасу

У процесі обговорення ідеї створення спільних патрулів на Донбасі – за участю представників України, ОБСЄ та тимчасово окупованих територій – враховуватиметься досвід Хорватії.

Про це в Мюнхені заявив глава МЗС Вадим Пристайко.

“Ми вирішуємо, як зробити так, враховуючи досвід, наприклад, Хорватії – як вийти на рішення, щоб в першу чергу забезпечити безпеку на цій території. Можливо, до того часу, щоб провести вибори”, – сказав Пристайко.

“Історія показує – зокрема, хорватська історія – рано чи пізно схожий механізм був застосований. Він неідеальний – були трагічні випадки під час такого патрулювання», – заявив глава МЗС.

Він додав, що ідея спільних патрулів обговорювалася з початку Мінського процесу. І ця тема завжди викликає дуже живе обговорення-наскільки можна допустити найманців РФ до участі в цих патрулях.

Глава МЗС також прокоментував ситуацію з розведенням сил на Донбасі.

“Розведення має допомогти психологічно зменшити кількість обстрілів… Є ідея, що якщо люди не бачать один одного в приціл, вони з часом втрачають агресивність. Хоча це спірно… Це один з методів розвести поступово. Але ми вирішили розводити не шматочками, а секторами, починаючи з півдня”, – сказав Пристайко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити