image
 |  121 23 Січня 2024 | 14:18

Притулок для собак на Київщині підозрюють у жорстокому поводженні з тваринами

Притулок Dog Help Ukraine на Київщині підозрюють у жорстокому поводженні з тваринами.

Зоозахисники стверджують, що собаки у притулку виснажені, страждають від голоду й холоду та мусять харчуватися рештками мертвих тварин.

Волонтери вже розпочали евакуацію чотирилапих, а правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами (ч. 1 ст. 299 ККУ), повідомляє Головне управління Нацполіції в Київській області.

"Як у відео, які ви бачили в інтернеті – в реальності все так само і виглядає. Раніше Dog Help зверталися до нас по допомогу, але не пояснювали, що стан критичний, реальної картини ми не знали. Ми й уявити не могли, наскільки там все погано", – також розповіла організація UAnimals у коментарі "УП. Життя".

Зоозахисник Олексій Суровцев заявив, що собаки живуть в антисанітарії, а на землі лежать тіла інших тварин.

"Отже, що я побачив: всередині холодно так, як і на вулиці, деякі собаки на короткому ланцюгу, у частини тварин немає даху над головою. Більша частина тварин – нестерилізовані, документів на них нам не надали, годують кістками (від цього собаки помирають) і дохлою худобою.

Я бачив двох недоїдених кіз, які невідомо від чого померли. Корм, який надають волонтери, зникає у невідомому напрямку. Хаскі, яка народила ввечері, лежить з малими цуценятами просто на бетоні, на морозі. Продовжувати цей список можна безкінечно", – розповів чоловік у своєму Instagram.

За його словами, до діяльності притулку причетна Яна Майборода, яку у 2018 році викрили на жорстокому поводженні з тваринами, але офіційно він оформлений на іншу особу.

Зоозахисники розпочали евакуацію чотирилапих. Деяких тварин уже врятували – вони перебувають на перетримках або у ветеринарних клініках.

На жаль, декілька собак загинули, кажуть у UAnimals.

"Ми забрали хаскі з цуценятами, ротвейлера, яка ось-ось народить, і одну хвору дворняжку", – додає Олексій Суровцев.

Водночас у Dog Help Ukraine заперечують жорстоке поводження з тваринами. У соцмережах притулку публікують відео з відгодованими собаками й козами.

"Ось собаки, яких Суровцев знімав через вікно! За день погладшали) Чесно приїдьте та подивіться! Це вигульний майданчик – в нім собаки не живуть! Нам приховувати нічого. Сьогодні-завтра ми проллємо світло на цілеспрямоване знищення притулку та цькування!" – написала співвласниця притулку Валентина Хоменко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити