image
 |  1042 30 Листопада 2023 | 23:31

Привласнення мільйона гривень: на Волині керівництво ОСББ фігурує в криміналі

Ковельське районне управління поліції проводить досудове розслідування, в якому фігурує керівниця одного з об’єднань співвласників багатоквартирного будинку.

Про це «Ковель media» стало відомо з власних джерел.

Поліція відкрила кримінальне провадження № 12023030550001478 за ч. 4 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, якщо такі дії вчинені у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану), що карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За попередніми даними, упродовж 2021-2023 років голова ОСББ, діючи умисно, привласнила ввірені їй кошти у сумі близько одного мільйона гривень, чим заподіяла майнову шкоду у великих розмірах.

Передувала відкриттю кримінального провадження заява ревізійної комісії ОСББ однієї із багатоповерхівок міста у мікрорайоні «Сільмаш», яка надійшла до Ковельської окружної прокуратури.

Виявили факт крадіжки наших грошей, а саме головою ОСББ (вказується прізвище, ім’я та по батькові – ред.). В нас появився універсальний сантехнік-«невидимка» на рахунок якого щомісяця перераховувалися гроші і за неповних 3 роки на рахунок Ж. (вказується прізвище, ім’я та по батькові) було перераховано 530 000 гривень наших грошей. Головне, що чистив каналізацію 59 разів, а в очі його ніхто з жильців будинку не бачив. А. (вказується прізвище, ім’я та по батькові) – теж універсальний бухгалтер-штукатур, на рахунок якого було перераховано 480 545 гривень, миття дверей у підвалі – за 42 300 грн – йдеться у заяві до прокуратури.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити