image
 |  0 22 Грудня 2017 | 06:45

Прихильники відокремлення Каталонії отримали 70 мандатів у 135-місному регіональному парламенті

Партії, що підтримують незалежність Каталонії, зберегли абсолютну більшість у парламенті автономії за підсумками дострокових виборів.
Про це 22 грудня 2017 року повідомляє сайт «Європейська правда».
Про це свідчать попередні дані центрвиборчкому за підрахунком 97,5% голосів виборців, повідомляє La Vanguardia.
Три політичні сили, які виступають за відокремлення Каталонії, сукупно отримують 70 мандатів у 135-місному регіональному парламенті. Для абсолютної більшості необхідні 68 місць.
Альянс JxCat, до якого входить колишній глава каталонського уряду Карлес Пучдемон, отримує 34 мандати, ERC – 32 мандати та партія CUP – 4.
Хоча «незалежники» зберігають більшість у парламенті, на перше місце вийшла партія «Громадяни», яка лідирує з 36 мандатами. «Громадяни» є найсильнішим табором серед політичних партій, що підтримують єдність з Іспанією.
Традиційно політична сила, що набирає найбільшу кількість голосів, має право сформувати уряд. У цьому випадку це партія «Громадяни». Однак, як відзначає BBC, якщо «незалежницькі партії» таки отримають більшість у парламенті, вони можу наполягати на тому, аби саме вони формували уряд.
Це означає, що вибори не дозволили Каталонії вийти з політичної кризи; рух за відокремлення від Іспанії продовжиться.
Примітно, що вибори пройшли за рекордної явки – 81,94% виборців.
Каталонці голосували на регіональних виборах сьогодні вже втретє за останні п'ять років з метою врегулювання кризи з урядом Мадрида після проведення незаконного референдуму про незалежність.
Іспанський уряд оголосив про розпуск парламенту Каталонії 27 жовтня, після того, як він проголосив незалежність автономії.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити