image
 |  2 28 Червня 2023 | 11:40

Призначили нового керівника Укроборонпрому

Новим генеральним директором Укроборонпрому призначили 31-річного Германа Сметаніна.

Розпорядження набирає чинності з 28 червня, повідомило у середу Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України.

"Рішенням Кабінету міністрів України призначено нового керівника акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість" на термін до формування наглядової ради та проведення конкурсу на дану посаду", ‒ ідеться у повідомленні.

Нині утримання самого концерну без урахування виробництва обходиться у 450 млн грн на рік. Сметанін повинен буде скоротити ці витрати, а відповідно й штат управляючої структури, щонайменше на 20%.

Акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість" на чолі зі Сметаніним приймає на баланс та у штат усе, що мав Укроборонпром, зазначили у міністерстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон розкрив пакет допомоги для України на пів мільярда

Сметанін має дев'ятирічний досвід роботи у сфері оборонно-промислового комплексу. Головним фокусом його роботи стане кратне збільшення виробництва зброї та військової техніки, вказали у Мінстратегпромі.

Сметанін керівник харківського Заводу імені Малишева. Після університету він влаштувався на роботу в харківське КБ Морозова. І за кілька років інженер-конструктор встиг попрацювати на Львівському бронетанковому, директором з виробництва на заводі імені Малишева. Потім у 28 років став директором Харківського бронетанкового заводу, і ще через короткий час – гендиректором одного з промислових гігантів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити