image
 |  1147 4 Квітня 2024 | 15:17

Продаж надр на Старовижівщині: підприємець продовжує планову діяльність, не зважаючи на кримінальне провадження

Товариство з обмеженою відповідальністю «Сандекс» продовжує свою планову діяльність по видобутку піску в Старо-Вижівському родовищі, не зважаючи на розголос серед суспільства, звернення депутатів, місцевої влади та відкрите кримінальне провадження.

Про це стало відомо на сторінці Старовижівської селищної ради, - пише ВолиньUA.

"Старовижівська селищна рада на виконання листа Міндовкілля від 29.03.2024 та вимог вимог Закону Україну «Про оцінку впливу на довкілля» зобов’язана оприлюднити на офіційному сайті ради, надіслане на її адресу Повідомлення про планову діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля. Зокрема у даному повідомленні зазначено про планову діяльність ТОВ «САНДЕКС» по розробці Старо-Вижівського родовища піску.

Тобто незважаючи на офіційні заперечення Старовижівської селищної ради, клопотання до правоохоронних органів, вищих органів виконавчої влади, звернення депутатського корпусу Ради до Президента України та Кабінету Міністрів України, відкрите кримінальне провадження по факту можливих порушень під час проведенню аукціону - ТОВ «САНДЕКС» продовжує збір та підготовку дозвільних документів для здійснення видобутку піску на «Семеновій горі».

Вищезгадане Повідомлення про планову діяльність, є обов’язковою частиною процедури необхідної для проведення громадського обговорення, та врахування інформації отриманої від громадськості в результаті такого обговорення для надання мотивованого висновку з оцінки впливу на довкілля. Висновок з оцінки впливу на довкілля враховується при прийнятті рішення про провадження планованої діяльності та може бути підставою для відмови у видачі рішення про провадження планованої діяльності.

Простими словами - згадане Повідомлення про планову діяльність оприлюднюється для відому громадськості, щоб громадяни, громадські організації, та інші установи висловили власну позицію (зауваження, заперечення, пропозиції) по даному питанні. Термін подання відповідних зауважень і пропозиції визначений 12 робочими днями і закінчується 15 квітня 2024 року.

Позиція Старовижівської селищної ради і жителів нашої громади незмінна – відстояти «Семенову гору». Ми вже надіслали свої аргументовані заперечення.

Старовижівська селищна рада просить громадськість активно долучитись до обговорення та надсилати свої зауваження і пропозиції за адресою вказаною нижче.

Чим більше інформації із запереченнями буде надано, чим більше набуде розголосу дана ситуація, тим більше шансів зберегти нашу перлину «Старовижівський Буковель».

Усі зауваження і пропозиції громадськості до планованої діяльності, необхідно надсилати до Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України , 03035 м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35, Департамент екологічної оцінки та контролю, електронна пошта - [email protected]", - йдеться у дописі.

Зокрема, варто також зазначити, що депутат Ковельської районної ради від ВО "Свобода" Іван Омельчук на сьогоднішній сесії (4 квітня) звернувся до прокуратури, аби правоохоронці надали правову оцінку діям ТОВ "Скандекс", яке, навіть, після відкритого кримінального провадження по факту можливих порушень під час проведення аукціону продовжує збір та підготовку дозвільних документів для здійснення видобутку піску в урочищі "Сименова гора".

Депутат переконаний, що прокуратура не працює на максимум своїх можливостей.

"На мою думку, прокурори недопрацьовують у цій скандальній справі. Вони (правоохоронці) мали б бути по одну сторону барикад, разом з нами. Не чекаючи ніяких звернень, прокурори повинні були відстоювати законність продажу дозволів на використання надр. В свою чергу вони лише затягують справу та ніяким чином не хочуть розібратися у законності дій ТОВ "Скандекс", - наголосив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська облрада вимагає скасувати аукціон з продажу Старовижівського родовища, яке є пам'яткою культури та природи

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити