image
 |  5 29 Листопада 2019 | 16:13

«Продаж землі – це загроза існуванню нашої держави», - Юрій Поліщук

Перед тим, як проводити «земельну реформу» владі потрібно виконати ряд пунктів, зокрема провести інвентаризацію земель, створити Державний земельний банк, який викуплятиме в селян землю за ринковою ціною.

Про загрозу «земельної реформи» розповів в інтерв’ю для «ВолиньUA» перший заступник голови Волинської обласної ради від ВО «Свобода» Юрій Поліщук.

На думку політика, продаж землі сільськогосподарського призначення в нинішніх умовах є загрозою для існування держави, адже так звана «реформа» жодним чином не спрямована на покращення життя селянина.

«Продаж землі в нинішніх умовах – це загроза існуванню нашої держави. Ця так звана «реформа» жодним чином не спрямована на покращення життя селянина. В нинішніх умовах землю скуплять великі агрохолдинги та через підставні фірми – іноземці. Тим більше, що передбачається можливість купувати до 200 тисяч гектарів, у той час як у сусідній Польщі ця цифра не перевищує 500 гектарів. А уявіть, що буде, коли навколо села земля стане «панською». На нових хазяїв не буде жодного впливу. Як наслідок – отруєні води, мертві бджоли, розбиті дороги», - розповідає Юрій Поліщук.
«Коли на Волинь приїздив «президентський десант» на чолі з заступником аграрного міністра, щоб агітувати за нову аграрну «реформу», я виступив і публічно виклав свої думки з цього приводу, закликав не робити поспіху і зосередитися на кроках, які, на мою думку, першочергово слід зробити», - резюмував політик. 

На думку Юрія Поліщука, перед тим, як впроваджувати «земельну реформу» варто навести правовий порядок у земельних відносинах, провести інвентаризацію земель, створити умови для розвитку одноосібних селянських та створити Державний земельний банк, який викуплятиме в селян землю за ринковою ціною.

«По-перше, – навести елементарний правовий порядок у земельних відносинах, впорядкувати кадастрові карти та орендні відносини, провести інвентаризацію земель, вжити заходів щодо запобігання земельному рейдерству тощо.По-друге, – створити умови для розвитку одноосібних селянських і фермерських господарств. Щоб через доступні кредити, дотації, аграрні програми, інвестиційні проекти кожен селянин, який має землю, міг на ній заробляти. Для цього корисним буде досвід сусідніх країн, зокрема Польщі. Такий підхід поверне наших заробітчан додому, мотивуватиме працювати на себе.По-третє. Для тих, хто має землю і все-таки не хоче на ній господарювати, треба створити Державний земельний банк, який викуплятиме в селян землю за ринковою ціною, а придбані сільгоспугіддя надаватиме в оренду тим, хто на них реально буде працювати», - розповідає перший заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити