image
 |  2 21 Січня 2019 | 19:55

«Прогульники»: українські депутати пропустили рекордну кількість голосувань у січні

У січні народні депутати продемонстрували рекордно низькі показники участі в голосуваннях Верховної Ради. 

Лідери трьох фракцій пропустили 50% голосувань Ради за чотири роки, пише УНІАН

Про це заявляє Комітет виборців України (КВУ). За повідомленням, 39 депутатів не проголосували жодного разу за місяць. Це найгірший показник за час роботи дев’ятої сесії парламенту, заявляють у КВУ. Загалом понад 90% голосувань Верховної Ради пропустив 81 народний депутат.

«Традиційно січень є одним із найменш продуктивних місяців у роботі Ради. Адже в цей час політики продовжують перебувати у неформальних відпустках і тому не з’являються в Раді. Однак цього року низька продуктивність депутатів пов’язана, в першу чергу, із початком виборів. Частина політиків зосередилися на роботі в округах і у виборчих штабах, а тому пропускають засідання парламенту. Загалом для України вже стало нормою, що робота парламенту в місяці виборів є фактично паралізованою», – заявив голова КВУ Олексій Кошель.

У січні було шість пленарних засідань парламенту, на яких відбулося 98 голосувань. Від сьогодні і до 25 січня депутати працюватимуть із виборцями, а потім матимуть канікули. Нова сесія відкриється 5 лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна рада приймає закони на користь окремих олігархів і депутатів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити