image
 |  0 9 Жовтня 2021 | 08:24

Проїзд у маршрутках Луцька планують підвищити до 8 гривень: думка перевізників, лучан та влади (ВІДЕО)

8 жовтня у Луцьку відбулися громадські слухання щодо підвищення вартості проїзду у маршрутках з 6 гривень до 8. Проєкт рішення подадуть на розгляд виконкому міської ради, який розгляне цю ініціативу наприкінці жовтня.

Про це розповів «Суспільному» директор департаменту економічної політики міськради Борис Смаль.

Суспільне зібрало думки лучан, перевізників та представників влади щодо нової ціни поїздки у маршрутних таксі обласного центру і порівняло вартість однієї поїздки у Луцьку з іншими обласними центрами західної України.

Думка перевізників

Підвищення вартості проїзду у маршрутках Луцька ініціювали перевізники. Зі слів Бориса Смаля, лист з таким проханням підприємці надіслали в міську раду.

Представник перевізника, який обслуговує маршрути № 12, 24, 32, Сергій Климюк прийшов на громадські слухання. Суспільному чоловік розповів, що збільшити ціну перевізники пропонують через ріст паливо-мастильних матеріалів та зниження пасажиропотоку з початком пандемії.

З його слів, пасажиропотік знизився на 50 %.

Позиція місцевої влади

«Питання про підвищення тарифу у маршрутних таксі виникло, бо на кону було, або відсутність перевезень, або приватник не вийде на збиткову роботу», — каже директор департаменту економічної політики міськради Борис Смаль.

Додає: донині 10-15% пасажирів розраховуються готівкою, ці гроші не обліковуються і впливають на збитки підприємств та підвищення проїзду.

Зі слів Бориса Смаля, якщо виконком підтримає проєкт рішення, то одразу нові тарифи вступлять у дію.

Вартість проїзду у тролейбусах не зміниться. Для дорослих вона нині становить — чотири гривні, для дітей — дві.

Вартість проїзду в інших містах

Станом на 8 жовтня найдорожче вартує проїзд у громадському транспорті Львова та Івано-Франківська. У Луцьку востаннє ціну на проїзд підіймали в травні 2019.

Думка лучан

Суспільне поспілкувалося з жителями обласного центру і запитало їхню думку, щодо ініціативи перевізників та влади підвищення вартість проїзду в громадському транспорті.

Загалом у Луцькій громаді є 22 маршрути, які обслуговує 17 перевізників. Наразі у Луцьку вартість поїздки у маршрутці для дорослих коштує шість гривень, учнівський квиток – три гривні.

Нагадаємо. У лютому 2021 року луцькі перевізники уже зверталися до міської ради із бажанням підвищити вартість проїзду в маршрутках до восьми гривень за поїздку.

На окремих приміських автобусах Волині з 1 червня здорожчав проїзд.

Оплату проїзду електронним квитком в громадському транспорті Луцька ввели у листопаді 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили на скільки зросте проїзд у маршрутках Луцька

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити