image
 |  2 11 Травня 2021 | 08:32

Прокремлівська «Єдина Росія» поведе на вибори найманців «Союзу добровольців Донбасу»

Восени російська партія "Єдина Росія" на виборах до органів влади всіх рівнів буде співпрацювати з так званим "Союзом добровольців Донбасу" - він складається з бойовиків, що воювали на Донбасі, і пропагує відправку "добровольців" з РФ.

Про це повідомляють секретар генеральної ради "Єдиної Росії" Андрій Турчак, слова якого наводить "Радіо Свобода".

За словами Турчака, "Єдина Росія" надає допомогу терористам "ДНР" і "ЛНР".

Як зазначається, "Єдина Росія" планує "відчинити двері, щоб представники "Союзу добровольців Донбасу" могли бути представлені на найрізноманітніших рівнях – від селищних рад депутатів і районних зібрань, міських дум і регіональних парламентів і до Держдуми".

Мовляв, у партії з "Союзом" "збігаються цілі й завдання", і підписанням угоди вони оформили вже виниклі "братерські, ділові" відносини між ними.

Колишній "прем'єр ДНР" Олександр Бородай, який є і головою "Союзу", заявив, що його люди "активні і повинні реалізовуватися не тільки на війні", і тому вони збираються входити у внутрішню російську політику.

Крім того, Турчак заявив, що мешканці територій України, які отримали російські паспорти, зможуть узяти участь у виборах до російської Держдуми. Мова йде про 500 тисяч осіб.

Як нагадує "УП", у 2015 році Бородай заявляв, що "Союз добровольців Донбасу" не планує жодної політичної діяльності, не збирається обиратися в Держдуму, а в питаннях фінансової підтримки "розраховує на патріотично налаштованих представників бізнесу", оскільки жодної державної підтримки не має.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Палаці культури міста Луцька вшанували матерів, чиї сини загинули на Сході України (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити