image
 |  0 21 Лютого 2018 | 08:52

Прокуратура просить суд про допит Порошенка, як і Януковича - через відеозв'язок

Прокуратура подала до Оболонського райсуду Києва клопотання про допит президента Петра Порошенка як свідка у режимі відеоконференції з будівлі Адміністрації глави держави. Про це 21 лютого 2018 року повідомляє сайт «Українська правда». Про це у залі суду повідомив прокурор Руслан Кравченко. Він зазначив, що у зв'язку з посиленою охороною будівлі, може бути ускладнений доступ журналістів та інших зацікавлених осіб до зали суду. Також він наголосив, що у зв'язку з  тим, що у президента є невідкладні завдання, пов'язані з виконанням ним функцій глави держави, то слід обмежити час його допиту.
Просимо суд про дозвіл допитати президента Петра Порошенка по відеоконференції з 14.00 до 15.30, - сказав Кравченко.
В свою чергу сторона захисту заявила, що це ганьба і закликали президента особисто явитися до зали суду і відповісти на питання адвокатів.
Особисто Петро Порошенко заявив про рішення прийти до суду і дати свідчення. Слово президента є вищим і важчим, ніж є заява певного керівника апарату зберегти президента від незручних показань, - сказав Сердюк.
За його словами, жодних підстав передбачених КПК для проведення допиту в дистанційному порядку немає.
Є слово президента про те, що він з'явиться, і це слово має поважатись і прокурорами, і керівником апарату, і безпосередньо судом. Не треба ховати президента за дистанційним допитом, - заявив адвокат.
Він додав, що якщо президент  зайнятий, «великими державними, поважними справами», то прокуратура має заявити про перенесення цього допиту на будь-яку іншу дату. Наразі судді пішли у нарадчу кімнату для вирішення питання щодо допиту Порошенка. Раніше повідомлялося, що вранці 21 лютого будівля Оболонського райсуду Києва, де розглядають справу про державну зраду екс-президента Віктора Януковича, перебуває під посиленою охороною. Як відомо, 18 лютого президент Петро Порошенко заявив, що візьме участь у судовому процесі щодо Януковича.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити