image
 |  11 25 Грудня 2021 | 14:08

Прокурора Волині просять розібратися з «кримінальними» тарифами для дачників

Депутат Волинської обласної ради від ВО «Свобода» Олександр Пирожик звернувся до прокурора області з проханням розібратися з правомірністю тарифів на постачання електричної енергії для користувачів дачного масиву «Веснянка» на Ківерцівщині.

Відповідний депутатський запит Олександр Пирожик озвучив під час позачергової сесії 24 грудня.

Зі слів депутата Волиньради, за заявою журналіста Ярослава Андрусяка про неправомірні тарифи на постачання електроенергії користувачам дачного масиву «Веснянка» ще в грудні 2020 року було відкрите кримінальне провадження.

«Минув уже рік, відколи триває розслідування кримінального провадження №42020031160000036 щодо вчинення злочинів за статтями 364, 366, 190, 191 Кримінального кодексу України керівництвом садового товариства «Веснянка» та Ківерцівської філії ПАТ «Волиньобленерго». Розслідується воно дуже мляво. З цього приводу я вже озвучував депутатський запит. Слідчого притягали до дисциплінарної відповідальності, вирішувалося питання про його чи то відсторонення, чи звільнення, але справа так належним чином і не розслідувана. Жодних результатів слідства досі немає, пенсіонерів-дачників продовжують грабувати незаконними поборами і завищеними, всупереч встановленими державним регулятором – НКРЕ, тарифами за електроенергію, самочинно змінювати які ніхто не має права», – йдеться в депутатському запиті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мешканці сіл Камінь-Каширського району Волині нарікають на відсутність аптеки

«А буквально перед сесією отримав чергову відповідь-відписку за підписом заступника начальника Головного управління Національної поліції у Волинській області Олександра Неруха. В ній ідеться про те, що продаж електричної енергії споживачу здійснює постачальник електричної енергії, який на сьогодні для даного садівничого товариства є ТОВ «Волиньелектрозбут». З цього робиться висновок про те, що Ківерцівська філія ПраТ «Волиньобленерго», виявляється, жодним чином не має відношення до тарифів на електроенергію СТ «Веснянка». А конфлікт, що виник між споживачем та постачальником електроенергії, слід вирішувати у порядку цивільно-правових відносин…

Отакий-от несподіваний реверанс у справі. Хоча, наголошу ще раз, за фактами вчинення злочинів керівництвом садового товариства «Веснянка» та Ківерцівської філії ПАТ «Волиньобленерго» вже рік, як розслідується кримінальне провадження одразу за чотирма статтями Кримінального кодексу», - додав Олександр Пирожик.

У зв’язку з цим, підсумував депутат Волиньради, він змушений звертатися до керівника Волинської обласної прокуратури Віктора Тимчака, аби прокурори забезпечити належний нагляд за ходом розслідування вказаного кримінального провадження. А також – до начальника Відділу досліджень і розслідувань Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України у Волинській області Сергія Лугового, аби антимонополісти перевірили інформацію щодо завищених, всупереч встановленим державним регулятором – НКРЕ, тарифів за електроенергію, що надаються дачникам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За 8 крадіжок волинянин отримав 4 роки тюрми

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити