image
 |  2 7 Листопада 2017 | 08:54

Прокурори оскаржили відмову суду заарештувати Авакова та Чеботаря у «справі рюкзаків»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржує рішення суду про обрання запобіжних заходів у вигляді особистого зобов'язання для підозрюваних у «справі рюкзаків Авакова».

Про це повідомляє САП у Facebook, - інформує Вголос.

Мова йде про рішення Солом'янського суду, якими 1 листопада сина глави МВС Олександра Авакова та екс-заступника глави МВС Сергія Чеботяря відпустили під особисте зобов'язання.

Відповідні апеляційні скарги до Апеляційного суду Києва САП подала 6 листопада.

«Спеціалізована антикорупційна прокуратура вважає вказані запобіжні заходи занадто м'якими та такими, що не відповідають тяжкості кримінального правопорушення та ризикам встановленим під час досудового розслідування», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що прокурори будуть наполягати на обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для трьох підозрюваних.

Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро України 31 жовтня провело низку гучних затримань у справі про розтрати під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії Міністерством внутрішніх справ. Серед фігурантів справи – син очільника МВС Олександр Аваков, екс-заступник Авакова Сергій Чеботар та друг Олександра і представника фірми-переможця тендеру «Дніпровенд» Володимир Литвин. 

Як відомо, їх НАБУ та САП підозрює у можливій розтраті державних коштів у 14,5 мільйонів гривень. Прокурор під час засідання суду розповів, що вартість виготовлення замовлених рюкзаків для Нацгвардії становила 555 грн, тоді як правоохоронне відомство придбало їх у понад 5 разів дорожче – по 2799 грн. 

Згодом Солом'янський райсуд Києва 1 листопада обрав запобіжний захід Олександру Авакову, відпустивши  його під особисте зобов'язання. Прокурор у суді зазначав, що підозрювані можуть впливати на розслідування.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити